5 september 2021
17:00

BP P05-3

Träningsmatch mot Värmdö U16

Efter att han fokuserat på försvarsarbete på träningarna under de senaste två veckorna så var även det vi fokuserade på under matchen. Vi ville se att vi tidigt kom upp i press med spelaren närmast bollen andra och tredje gubben täckandes ytan bakom.
Vi öppnar upp matchen väldigt bra. Samtliga spelare var på tårna och vi låter inte Värmdö spela förbi oss.
I 4:e minuten kommer ett fantastiskt fint anfall. Bollen spelas till John centralt mitt i plan. Han spelar direkt tillbaka till Abbe som trycker ut bollen på vänsterkanten till Sebbe som kommer ångande (som vanligt). Han slår ett fint inlägg till Win som suger ner bollen och lämnar över den till John som kommer in från högerkanten och utan problem placerar han in 1-0 i målvaktens högra hörn.
Försvarsspelet funkar mycket bra över hela planen och Joel är överallt och bryter eller sätter press på motståndarna. Det som passerar Joel fångar Viktor upp utan problem.
I 17: e får vi vår tredje hörna. Sebbe slår den perfekt på höger och Viktor kommer högst och nickar in 2-0. Kul att vi fortsätter leverera på hörnor....
Vi spelar sedan stundtals fantastiskt fin fotboll med enkla, snabba beslut och många som föjer med i anfallen. En spelare som var bättre än vanligt var Win som jobbade hårt både framåt och bakåt och när bollen dök upp gjorde han det enkelt för sig.
I slutet på halvleken drar vi på oss två gula kort. Det första för att Adam går upp i duell med målvakten på ett inlägg från Stross, där båda ramlar och Adam olyckligt landar på målvaktens axel. Tveksamt gult tyckte vi tränare.
Det andra kortet var mer givet där deras forward börjar tjafsa med Yusuf och Yusuf puttar bort killen med raka armar.

I andra halvlek öppnar vi upp med ett nytt gult kort där Edvin kommer alldeles för sent in i en duell (efter att blivit förbannad för att domare inte blåste i situationen innan).
Vi kommer sedan in i en liten svacka. Först gör Yusuf en fin räddning på ett närskott men några minuter senare är vi inte noggranna nog i försvarsarbetet och Värmdö kan placera dit 2-1.
Spelet är ni inte lika bra som i första halvlek men vi blixtrar till ibland med snabba fina anfall. Edvin blir sedan oerhört hårt tagen två gånger som resulterar i två frisparkar. Den första tar Adam hand om och han placerar den relativt hårt på målvakten men med en studs innan, så målvakten kan inte hålla bollen och Abbe är först framme och sätter dit 3-1.
Matchen blir sedan lite hetsig med några onödigt fula dueller. Yusuf hinner med en väldigt fin räddning med 12 minuter kvar, där han får sträcka ut i sin fulla längd ner mot sin högra stolpe för att rädda.
Värmdö har sedan några inlägg och några avslut utanför, men vi håller tätt och vinner rättvist med 3-1.

En väl genomförd match där vi främst kommer ihåg första halvlek. Många spelare gör det bra idag med ett extra plus för Joel som visade hög arbetsmoral (som alltid) men även lite fin teknik med en skottfint och ett antal fina passningar.